30 Jarig Jubileum DTA dit jaar, dat vieren we met een Jubileum Treffen op 8-10 september op de motorvriendelijke camping Costa del Zeumeren te Voorthuizen.
Het Jubileum staat in het teken van het Verleden, het Heden en de Toekomst (T7) van de Ténéré.
Nadere informatie staat in de Agenda en op het Forum! Leden kunnen zich opgeven via de Agenda.

 Zowel Oud-Leden als ook andere Ténéristen (niet leden) zijn welkom en kunnen zich opgeven via email: dtatreffen@gmail.com .

 

Problemen met inloggen??

Dutch Ténéré Association

Ooit Ténéré ervaren?

Ténéré lieden blijven met hun verhalen net boven het papier zweven. Af en toe laten ze je wat lezen, maar het blijft mythisch.

Het begint al met de naam Ténéré. Een verre, onherbergzame woestijn in het Afrikaanse Niger. Yamaha vernoemde haar Parijs-Dakar rallymotoren naar deze woestijn. Slechts weinigen zijn er geweest en daarom is het een reis per Ténéré waard.

Lees de verhalen van World Travellers. Ze kiezen voor de Ténéré. Grote brandstoftank, betrouwbaar, repareerbaar en met universele techniek. De motor geeft feedback; als hij olie zweet heeft hij het warm, slecht starten is een ochtendhumeur. Een tikje hier of daar: “stop is effe”. Maar hij laat je nooit in de steek.

En dan is er nog het netwerk, dat help je altijd verder. Totdat je met je verhaal weer thuis bent en de volgende mythe bij de Ténéré club kunt vertellen.

Doelstelling DTA

De vereniging heeft ten doel het samenbrengen van berijders/berijdsters van een Yamaha Ténéré en het bevorderen van het motorrijden op dit motortype, en het verrichten van al hetgeen met het eerder genoemde verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn.
De vereniging tracht dit doel onder meer te bereiken door:
a. het organiseren van activiteiten voor haar leden;
b. het stimuleren van vriendschapsbanden tussen de leden.

Agenda