• 12 januari 2020 om 12:43

   

  Beste Teneristen,

  Binnen onze club wordt er behoorlijk wat (offroad) kilometers gemaakt, gesleuteld, genavigeerd, rally’s gereden en……..motorreizen gemaakt. Echter, onze DTA activiteiten bestaan voornamelijk uit on/off-road ritten, sleutel activiteiten en kampeerweekenden. Het reisaspect van ‘de Tenerist’ wordt nauwelijks aangesproken.

  Vorig jaar heeft Philip een GPS/Basecamp info avond georganiseerd wat al een goeie stap in deze richting is. Maar hoe zit dat met de rest van de voorbereiding op de volgende motorreis? Wat neem je mee? wat voor ‘n bagage systeem kies je? welke route kies je en welke alternatieven bouw je in? Welke accommodaties zijn handig, Hoe prepareer ik m’n motor? Gereedschap? Onderdelen?, etc, etc.

  Nu is er natuurlijk een hoop te vinden op het internet, maar hoe fijn zou het zijn om daarover ‘ns met een ervaren motorreiziger van gedachten te kunnen wisselen?

  Vandaar de oproep aan de reis-guru’s onder ons (jullie weten wie jullie zijn!) om je aan te melden als spreker/organisator van een dergelijke info dag/avond. Medewerkers van de afdeling ‘Evenementen’ zitten klaar om uw aanmelding te noteren.

  Tjee, wat een goed idee…..

  Groet,

  Dennis

 • 14 januari 2020 om 09:32

  Beste Teneristen, Binnen onze club wordt er behoorlijk wat (offroad) kilometers gemaakt, gesleuteld, genavigeerd, rally’s gereden en……..motorreizen gemaakt. Echter, onze DTA activiteiten bestaan voornamelijk uit on/off-road ritten, sleutel activiteiten en kampeerweekenden. Het reisaspect van ‘de Tenerist’ wordt nauwelijks aangesproken. Vorig jaar heeft Philip een GPS/Basecamp info avond georganiseerd wat al een goeie stap in deze richting is. Maar hoe zit dat met de rest van de voorbereiding op de volgende motorreis? Wat neem je mee? wat voor ‘n bagage systeem kies je? welke route kies je en welke alternatieven bouw je in? Welke accommodaties zijn handig, Hoe prepareer ik m’n motor? Gereedschap? Onderdelen?, etc, etc. Nu is er natuurlijk een hoop te vinden op het internet, maar hoe fijn zou het zijn om daarover ‘ns met een ervaren motorreiziger van gedachten te kunnen wisselen? Vandaar de oproep aan de reis-guru’s onder ons (jullie weten wie jullie zijn!) om je aan te melden als spreker/organisator van een dergelijke info dag/avond. Medewerkers van de afdeling ‘Evenementen’ zitten klaar om uw aanmelding te noteren. Tjee, wat een goed idee….. Groet, Dennis

   

  Prima idee, maar zoveel motorrijders, zoveel motorreizigers, iedereen doet het anders, de een kampeert graag, terwijl de ander graag couchsurft, en weer een ander koopt simpelweg een vliegticket naar het andere einde van de wereld, huurt een motor, en neemt alleen maar zijn mobieltje en helm mee,  een ander rijdt graag zoveel mogelijk kilometers in zo min mogelijk tijd, en er zijn er die liever af en toe stoppen om de sfeer van de omgeving op te snuiven, het reisthema, misschien wel de belangerijkste,(Arbre du Tenere .. zou mij aanspreken als activiteit, Ijsland, of Zweden, over gravel bv staat wel heel erg hoog op mijn scratchlist, onze club loopt over van de reisgurus, en even zoveel ideen, wat kun je er doen?en waar gaan we naar toe? 

  Het idee, een uitdagende reisactiviteit spreekt mij aan.

  • Deze reactie is gewijzigd 6 dagen, 19 uur geleden door  iggyxp.
  • Deze reactie is gewijzigd 6 dagen, 19 uur geleden door  iggyxp.
 • 14 januari 2020 om 09:39

  Dus misschien een ijsland reis als DTA activiteit? misschien?

  • Deze reactie is gewijzigd 6 dagen, 19 uur geleden door  iggyxp.
 • 15 januari 2020 om 21:01

  Leuk draadje, zoals Iggy aangeeft iedereen zijn eigen manier. Verschillen in reistempo en wat nodig voor comfort, bezienswaardigheden en interesse maakt elk reisverhaal uniek.

  Vind goed idee, om avondje te plannen (zondag middag)

  Wat ik nog zoek is info over de ultieme tent, kookgerei en slaapmat.

  Tunneltent die nu heb, is te lastig op stenen. Wel lekker ruim, zoek een kruising tussen een koepel en een tunneltent.

  Kookgerei, tijdens reizen koken is niet aan mij besteed. Eet langs de route, dan maar koud. Heb een optimus benzine brander, maar vind de volledige set eigenlijk te groot voor aantal keer dat ik er gebruik van maak. (Misschien 2x in de week max)

  Matje, zoek een meer comfortabel matje, wat (soort)steenbestendig is, en toch nog enigszins compact opruimt.

   

 • 18 januari 2020 om 05:04

  Er lopen nogal wat unieke figuren rond in onze club.

  En kijk met weemoed terug naar de  tochten die in het verleden gemaakt zijn.

  De beste vindt ik nog steeds het ritje destijds naar YMF in Parijs, wat een prachtig voorbeeld van chaotische individualistische eensgezindheid, dat was toch wel lachen, de details staan nog in mijn geheugen gegrifd.

  Maar dat kan ook niet anders want Teneristen  in Frankrijk, dat is gewoon goed.

  Ik kijk dan ook zeer uit naar een reisexpert middagje als activiteit.